maanantai 9. joulukuuta 2013

Viikkokatsaus #19: Pimeät Sielut

Dark Souls
Monelle ei tarvitse varmaan tätä peliä erityisesti esitellä. Demon's Souls ja sen jatko-osa Dark Souls ovat vuodesta 2009 olleet tietokoneroolipelaajien puheen aiheena pelien kuuluisan vaikeuden takia. Mitä itse olen ymmärtänyt Demon's Souls on peleistä se vaikeampi ja Dark Souls tuotu hieman asiakas ystävällisemmäksi ja nyt olen taasen sitä alkanut hakkaamaan kämppäkaverini innoittamana. Peli on hyvin paljon rankaiseva virheistä ja kuoleminen kuuluu pelin luonteeseen hyvin samalla tapaan kuin vanhoissa peleissä, jossa tallennukset olivat harvassa ja uudelleen pelattavaa oli, jos menit epäonnistumaan. Itselleni ehkä pienoiseksi rasitukseksi on muuttunut target lockin herkkyys vaihtamaan hahmoja. Voi kuinka monta kertaa olen saanut loppuni kahden vihollisen välissä leikkien ballerinaa kun käsi tärisee sopivasti että se vaihtaa kohdetta koko ajan. PC version porttaus ei ole tosiaankaan hyvin tehty, mutta annan itse sen anteeksi pelintekijöille, koska nämä eivät halunneet edes tehdä PC versiota, mutta suuren kysynnän vuoksi suostuivat fanien pyyntöihin ja tekivät sen PC:lle. Modeilla sen saa kuitenkin toimivaksi ja sen jälkeen on sitten vain totutteleminen ohjainten mestari rotuun tai tyytyy perinteisempään game padiin. Isoin ongelma näppäimistön ja hiiren käytössä on se että pelin kaikki ohjeistukset ovat Xboxista suoraan otetut, eli joka kerta kun saat jonkun ohjeen alussa sinun täytyy mennä optioineihin ja katsomaan mikä nappula oli mapattu mihinkin (ja ei niitä ei kerrota siellä suoraan että vaikka (A) = Q). Kuitenkin tässä sitä on taas itsenäisyyspäivästä tullut hakattua semmoinen 16 tuntia eli pelin parissa on tullut taas vietettyä tovi. Tällä hetkellä pelailen pisimmälle päässyttä hahmoani. Velhohahmo, joka käyttää hieman raskaampaa panssaria. Melkoinen lasikanuuna, mutta ihan hauska pelata, paitsi silloin kun vastassa on mini bossi, jolla on parempi range kuin sinulla ja tappaa sinut osumasta. Suosittelen toki pelin yrittämistä. Sen varmasti löytää odottelulla Steam-aleista aina silloin tällöin. Alla vielä kuva velhostani tämän hetkisellä varustuksellaan.


2 kommenttia:

  1. Itselläni vähän julmempi arvostelu ko. pelistä, mutta onhan se ihan hyvä. Ei voi oikein väittää ettei pitänyt siitä, kun 130 tuntia on lasissa, mutta on se PC versio niin perseilty, että ihan suunnittelijoiden puolesta hävettää...

    VastaaPoista
  2. Saa nyt nähdä mitä tuo Dark Souls 2 tuo mukanaan kun se on suunniteltu julkaistavaksi PC:lle suoraan. Mutta tosiaan en ole varmasti vielä päässyt edes hakkaamaan päätäni tarpeeksi seinään kun en ole kuin vasta koskenut Depthiä, eli vielä aika vaiheessa ollaan.

    VastaaPoista