maanantai 16. kesäkuuta 2014

Viikkokatsaus #45: Roolipeli kuolemaa ja Blood Bowlia

Al'neriel on kuollut
Tuossa melkein vuosi sitten kerroin alkavasta Pathfinder pelistä, kun elävöitin tämän blogin taas. Pelasin siis Al'neriel nimistä katuvarasta Cheliaxin piruja palvomassa maassa. Tarkemmin ottaen Länsikruunun kaupungissa. Al oli pelastunut kuoleman rangaistuksella kun jäi ensi kerran näpistämisestä kiinni Ragathielia palvovan Paladinin toimesta. Normaalisti tilanne olisi saattanut päätyä kidutukseen ja mahdolliseen kuolemaan, mutta Paladin osoitti armollisuutta, jonka takia Al tunsi jäävänsä velkaa tälle ystävälliselle hengelle. Kampanian alussa kaksikko liittoutui silloin vielä nimettömän ryhmän mukaan, jonka tarkoitus oli pelastaa Länsikruunu öisin sitä piinaavista varjohirviöistä. Erillaiset seikkailut veivät Aliä ja tämän pelastanutta Paladinia Geraldoa eteenpäin. Ryhmä nimeytyi myöhemmin Punaisiksi Enkeleiksi Alin ehdotuksesta tämän tietäen että Gera halusi edistää Ragathielin uskoa ryhmässä. Menetyksiä oli aika ajoin useita, mutta pahin tapahtuma oli kun Geraldo, Al ja ryhmittymässä oleva outo oraakkeli Ava olivat hankkineet näyttelemisellä pääsyn pormestarin kartanoon. Heidän tarkoitus oli löytää pääsy Asmodeuksen solmuun. Ansoitettuun ja vaaralliseen turvapaikkaan, josta pitäisi löytyä avain Tiennäyttäjien majaan, joka oli lukittu kauan sitten. Täällä kolmikko kohtasi hyvin pahoja haasteita, mutta löytäessään hullun vankitun partapirun heidän todelliset ongelmat olivat tulossa. Geraldon ja Alin yhteis ajatuksena joukko päätti tappaa tuon Pirun tämän pidellessä keihästä joka tuntui tärkeältä. Taistelu alkoi Alin avatessa oven ja päästäen Geran käyttämään hämmennyksen hyödykseen ja pistämään otusta keihäällään. Harmillisesti Gera ei saanut osumaa aikaiseksi. Al rohkeasti meni vastaan pirua iskien verta vuotavan haavan tämän kylkeen, kun tuo ei vielä tajunnut mitä oli tapahtumassa. Sitten vihainen vuosien vangittuna olemisen raivostama piru lävisti parilla nopealla lyönnillä Alin, joka kaatui velttona maahan. Gera ja Ava raivostuen ystävänsä kuolemasta lähtivät taisteluun, mutta (kiitos huonon noppatuurin) Edes Gera ei saanut pirua alas vaan Piru hitaasti viilteli Geran vuotamaan kuiviin. Ava joutui vain lukitsemaan Pirun sisälle ja tekemään sen jälkeen diilin tämän kanssa että pääsisi elossa pois.

Siinä semmoinen tarina. Paha tappelu yhdistettynä aivan karseaan noppa tuuriin. Itse onnistuin ihan jees ekassa hyökkäyksessäni kun sain yhden Sneak Attackin sisään, mutta sitten Partapiru vastasi Critical Hitillä ja normaali osumalla. Critti vei minut jo -8 ja siinä sitten oli hahmo hengiltä. Tosin Geralla kiitos Smite Evilin oli ihan hyvät mahdollisuudet tappaa Piru, mutta 5 lyöntiä, josta piti saada 7 tai enemmän D20 oli vain liian vaikeaa ja Gera ei onnistunut saamaan edes naarmua aikaiseksi. Ava taas feilaili veren vuodon tyrehdyttämistä taikojensa kanssa, jotka vaativat jotain ~11 heittoja onnistuakseen ja hän taisi niitä kans heittää joku 4-7 kappalta. Näin kaksi henkeä ryhmästä kuoli, mutta jatkamme kampaniaa niin että minä ja Geran pelaaja teemme uudet hahmot ja Ava jää vielä mukaan. Jos koko ryhmä olisi kuollut niin kampania olisi varmaan jäänyt siihen.

Blood Bowl 4. Kausi
Porin Pelikaupan 4. BB Kausi on alkanut. Itse tyhmyyksissäni lupauduin pelaamaan Halflingeilla, joten saapa nähdä kuinka huonosti käy. Eka peli on jossain vaiheessa, katsoo nyt millon ehtii. Ekoja matseja on jo pelattu ja saatiin loppujen lopuksi ihan ok määrä pelaajia. Lisää olisi toki haluttu, mutta tyydytään tuohon 14 mikä saatiin. Aluksi jako kahteen 7 hengen lohkoon ja sitten jonkun moiset pudotuspelit päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti