maanantai 4. marraskuuta 2013

Viikkokatsaus #14: Crimson Eclipse ja Figuuripelaamis tapahtuma

Crimson Eclipse - Suomalainen Forum Roolipeli
Elikkä tästä ja teaserasin viime viikolla vähäsen, mutta kait se pitää nyt sitten linkatakkin tänne ja selittää vähän mistä on kyse. Elikkä jos jollekkin on täysin tuntematon käsite tälläinen Forum Roolipeli, niin kyseessä on tälläinen "play by post" muotoon sopeutuva roolipeli. Useat pelit ovat lähes säännöttömiä ja näin ollen enemmänkin tarinan kerronnan erillainen muoto kuin mitenkään erityinen peli, jotkut taas käyttävät oma kehittelemiä suuntaa antavia säännöksiä ja jotkut pelaavat jopa ihan perinteisiä pöytäroolipelejä tässä muodossa. Crimson on varmaan tuolla enemmän tarinan kerronnan puolella, mutta koska tiedämme että pelaaja hahmot tulevat kohtaamaan taisteluissa ja ne harvoin kokemuksen mukaan selviävät ilman riitelyä niin meillä on hieman admin hommaa avustavia ominaisuuksia merkattuna kaikille hahmoille.

Aihe alueena siis on Star Wars ja aikakautena toimii vaihtoehtois todellisuudessa (näin poistamme leffoissa/sarjakuvissa/peleissä olleet hahmot) oleva ~200 BBY (Ennen Yavinin taistelua, eli Uutta toivoa). Pelin ideana on hyvin yleinen Sithit ovat nousemassa galaksin reunalla ja aikovat vallata tasavallan skenaario. Tarkoituksemme on luoda pohjusta tilanteelle ja sitten toivottavasti kerätä tarpeeksi pelaajia että saamme pelaajat ohjaamaan tapahtumia maailmassa. Tarpeen mukaan meillä on admin porukan kanssa käytössä tämän hetkisiä isoja voimapleaajia, jotka voiva tarvitessa työntää homman liikkeelle jos pelaajista ei saada liikettä aloitettua, mutta tietenkin toivomme oma aloitteisuutta pelaajilta.

Joten sen ihmeempiä esittelemättä, jos teitä kiinnosti tuon kuvauksen kautta tulla kurkkaamaan mistä on kyse niin tästä pääset sisälle sivuillemme ja sieltä voit tutkia lisätietoja.

Porin Miniatyyripeliskenen Elävöittämis Seura järjestää ensimmäistä tapahtumaansa!
Eli porilaisten harrastajien joukolla kerätty epävirallinen seura on järjestämässä Porin kirjastolla ensimmäistä tapahtumaa. Tänään ollaan laitettu jo näyttelyä muutaman vitriinin voimin pystyyn ja lauantaina, kun vietetään kansainvälistä pelipäivää, me harrastelijat olemme siellä näyttämässä miten pelit toimivat esittelemässä niitä ja muutenkin aiheuttamassa yleistä hämmennystä. Seuran oma blogi varmasti päivittää viikon aikana tapahtumasta lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti