maanantai 7. huhtikuuta 2014

Viikkokatsaus #36: Tabletop Day 5.4.2014

Tabletop Day
Vietettiin kaveri porukalla sitten lautapelaamis päivää viikonloppuna. Mansion of Madnessiä, Resistancea, Bangiä ja Giljotiinia. Taidettiin noin kahdeksan tuntia pelata lauta pelejä jos lasketaan ruokatauko mukaan. Todella hauska päivä varsinkin, kun viime lautapelailu päivästä alkoi olemaan jo vähän aikaa.

Bob Jenkins, Mandy Thompson, Dexter Drake ja Monterey Jack tutkimassa kartanoa.
Mansion of Madnessissä pelasimme perus pelin viidettä skenaariota vihreä silmäisestä pojasta. Homma alkoi melko mukavasti hajaannuimme hieman aluksi tutkimaan paikkoja ja saimme sitten matkalla tapella hetkeksi paikalle ilmestyviä noitia vastaan. Mandy ja Dexter hoitivat pääasiassa tehtävää, Jack kävi tutkimassa hieman paikkoja ja lähti sitten noiden perään samalla kun Bob teki omaa tutkintaansa harhaillen pimeässä ja tutkien pakastetta, jota myöhemmin varoitettiin olemaan avaamatta. Isoimmat asiat mitä tällä välin saatiin aikaan oli että Bob alkoi kärsimyksiensä kanssa saamaan pahoja oireita. Ensin kehittäen mielisairauden, joka esti tätä välttelemästä vastustajia ja sitten vielä menettäen suuren osan näöstään jääden lähes sokeaksi etsimään huoneita.
Sitten päästessämme pidemmälle Jack, jota itse pelasin, sai päähänsä kauhuja kokeneena että kaikki epäpyhä ja likainen pitäisi polttaa, joka tarkoitti siis että sytyttäisin kaiken palamaan, jos yrittäisin etsiä huoneita. Eteneminen oli hyvin hidasta ja aloimme päättää että meidän pitäisi kaikkien vaan yrittää päästä noidista riippumatta eteenpäin, koska meillä loppuisi aika. Tässä kohtaa Keeperimme pelasi minulle erittäin mielenkiintoisen kortin. Se teki minusta petturin ja ainoa tapa minulle voittaa oli, jos muut Investigatorit häviäisivät. Noh hetken haudoin suunitelmiani ja sitten yhtäkkiä tutkein huoneen noukkien Mandyn tiputtaman sorkkaraudan maasta ja sytyttäen huoneen liekkeihin. Tämä itse asiassa tappoi Mandyn ja antoi pelaajalle uuden hahmon ensi kierrokselle. Muut pelaajat hieman ihmettelivät miksi näin tein, mutta ensi kierroksella kun Jack ampui revolverilla Dexteriä homma tuli selväksi. Strategiani oli paeta kartanon torniin ja sytyttää kaikki huoneet matkalla liekkeihin, jotta muut eivät saisi minulla olevaa sorkkarautaa, jolla seuraava vihje saataisiin paljastettua.
Harvey Walters oli uusi hahmo, joka saapui paikalle auttamaan Mandyn kuoltua, mutta sitten ongelmat jatkuivat, kun kultti johtaja tappoi Bobin taistelussa loitsullaan ja Keeperin pelaama kortti esti tätä pelaajaa ottamasta uutta investigatoria. Lopetimme tähän kohtaan, koska oli selvä että Harvey, joka oli juuri saapunut sisälle ja melkein kuollut Dexter eivät ehtisi pysäyttämään Jackiä ennen kuin aika loppuisi. Elikkä loppu tuloksena tuomitsimme että Dexter kuolisi tornin tulipalossa ja Harvey yrittäisi kait paeta. Jackistä ei ole tietoa, kun mies olisi palavan tornin huipulla, mutta mistä sen tietää mite hänelle kävisi. Kuitenkin voitto Defilerille, joka toimi Keeperillä ja minulle itselleni.

Muut pelit
Muita pelejä oli pelattu sitten päivän mittaan vähän siellä täällä. Giljotiini nyt on vain tosi mukava semmonen nopea pikku peli mitä pelata ja Bang on tuttua kauraa melkein kaikille, mutta varmaan kaikkeista eniten hauskaa itselleni oli Resistance pelaamiset. Itse tutustuin peliin aloittaessani Sivarin ja ollessani koulutuskeskuksessa. Peli on hyvin yksinkertainen peli mekaniikaltaan, mutta peli on todella monipuolinen pelaajien välisen keskustelun takia. Ideana on että te olette vastarinta liikkeen jäseniä ja joukossanne on vakoojia, jotka yrittävät pilata teidän tehtävänne. Vakoojat tietävät ketä muut vakoojat ovat, ja tehtävä on selvittää ketkä he ovat ja vakoojat tietty yrittävät piiloutua joukkoon ja pilata tehtävät. Suosittelen katsomaan alla olevan TableTop jakson siitä pelistä niin näette kuinka mielenkiintoinen peli on kyseessä. Itse taisin olla voittovalla puolella noin puolet peleistä yhden matsin sain pelattua itse yhden epäonnistuneen tehtävän ja sain aiheutettua yhden resistanssi pelaajan hyvin isoon hämmennykseen ja pelautettua toisen vakoojan hyviin väleihin kahden resistanssi pelaajan kanssa, jonka kautta voitimme. Mutta hauska lauantai ja näitä pitäisi yrittää harrastaa useamminkin.

Olimme juuri aloittamassa illan viimeisiä pelejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti