maanantai 14. huhtikuuta 2014

Viikkokatsaus #37: Koran the Burning

Koran the Burning, Count of Dragonstone
Aloitimme viime viikolla pelitestauksen ropeporukalla. Kyseessä on Apocalypse World pelin uusi osa Dark Ages, joka toimii hyvin samanlaisella mekaniikalla kun Apocalypse World, mutta vaihtaa aikakautta, kuten nimistä voi päätellä. Peliä en ala avaamaan ihan liikoja vielä, koska emme paljon muuta vielä tehneet kuin hahmot valmiiksi ja loimme alkupremiseejä pelille. Mutta mitä aion tehdä on esitellä hieman hahmoani ja sitten löytyy vielä muutama kuva figuurista, jonka tein kuvaamaan hahmoa, koska minulla oli ylimääräisiä ihmisosia laatikoissa ja halusin jonkun asian yhdistävän minun ja muiden pelaajien kuvaa hahmostani.

Elikkä kyseessä on kuten yllä lukee Koran the Burning, joka on aatelinen vielä nimettömässä valtakunnassa, jonka loimme. Hänen "classinsä" on Dragon-Herald ja kuten yllä lukeekin hän on Lohikäärme Kiven kreivi. Maailma on hyvin paljon vaikutteita ottanut lähiajan fantasia tuotannosta (tai ainakin niistä mitkä ovat tulleet lähiaikoina populääri maailman tietoon). Isoimpana erottuu Game of Thrones, josta tuntuu olevan todella paljon vaikutteita ja maailma muistuttaa sitä omalla tapaansa todella paljon. Maailma, joka on melko lähellä normaalia keskiaikaa, mutta pienet asiat, pääasiassa pelaajat, tekevät siitä low power fantasiaa. Esimerkkinä Koran ei vahingoitu liekeistä, köh Daenerys köh, ja vaikka hän ei olisi haarniskoitu hänen ihonsa on yhtä hyvä suoja kun rengaspaita.

Koran tosiaankin on kreivi, joka on kasvanut vanhoihin jumaliin uskovassa kolkassa. Heidän uskomuksensa hyvin paljolti pyörii lohikäärmeiden ympärillä ja vanha uskomus kuuluu että Koranin oma sukulinja on lohikäärmeiden verta. Aikoinaan Koranin suku oli yksivaikutusvaltaisimpia sukuja koko maassa, mutta homma muuttui kun Kotkien Imperiumi valtasi maan. Koranin sukua ei tuhottu, koska nämä olivat niin hyvissä väleissä kansan kanssa että Imperium mielummin vain teki sopimuksen näiden kanssa jättäen näille pääosan näiden maista. Kuitenkin ajan kuluessa Lohikäärme Kiven maita annettiin muille ja alue pienentyi koko ajan. Sitten kahdeksantoista vuotta sitten Xristoksen Veren-palvojat aloittivat maan valtauksen. Nämä uuden jumalan palvojat olivat jo pitkään olleet maassa käännyttämässä ja pian näiden valtakunta otti väkivalloin haltuunsa maan. Koranin isä oli silloin Lohikäärme Kiven herra ja kuten aikoinaan ennenkin hän sai pidettyä perheensä aseman tekemällä sopimuksen uusien herrojen kanssa, kun nämä olivat vallanneet pääkaupungin.

Tämän vallankaappauksen aikana Koran sai eräänlaisen veljen itselleen. Entisestä kuningas perheestä säilyi perheen vanhin poika, jonka eräs uskollinen ritari oli vienyt pois pääkaupungista ja tuonut Lohikäärme Kiveen. Danyel oli valtaistuimen perillinen ja Koranin isä lupasi suojella ja kasvattaa pojan ja jopa nostaa tämän takaisin valtaan, mutta vain sillä ehdolla että hänen sukunsa liitettäisiin avioliitolla kuningas perheeseen, joko Koranin taikka sitten Koranin lapsien kautta. Kahdeksantoista vuotta on kulunut niistä päivistä ja nyt Koran on ottanut kuolleen isänsä maat haltuun ja aloittaa Danyelin kanssa valmistelut, joilla syrjäyttää uusi kuningas.

Figuurin tekemistä
Figuuri oli hyvin mukava tehdä, kun sain osat vaan kasaan niin aika pitkälti yhdessä yössä tuo maalailu onnistui ja kaikki tuntu onnistuvan oikein kivasti. Valoefektejä en lähtenyt nyt tekemään täytyisi varmaan ensin harjoitella sellaisia johonkin, ennen kuin lähden tähän nappulaan koskemaan sellaisilla, mutta kokonaisuudessaan olen ihan tyytyväinen siihen millainen tästä hepusta tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti