maanantai 5. elokuuta 2013

Viikkokatsaus #1: Vuosi pähkinän kuoressa

Vuosi hiljaiseloa - vain blogin puolella?
Eli vuosi on kulunut kun viimeksi pidin blogi päivityksiä ja niille jotka eivät minua paremmin tunne voisivat luulla että joko blogaus into on loppunut tai harrastus väistynyt muiden kiireiden tieltä. Noh toivottavasti teidän onneksenne vastaus on ensimmäisessä alueessa. Blogi tekstejä ei vain saanut kirjoitetuksi ja sitten se vaipui unholaan, mutta silti harrastelu on jatkunut aktiivisena koko vuoden ja tässä kirjoituksessa olisi tarkoitus vähän tiivistetty viime vuotisia tapahtumia teille arvon lukijat.

In the Grim Darkness of the Future there is only...Blood Bowl?
Blood Bowl
Tässä on ehkä isoin juttu mikä on tullut lisää vanhaan tavaraan. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy on Blood Bowl ottanut otettaan minun figuilian harrasteissa. 40k on vieläkin varmasti sydäntä lähintä, mutta paikallisen kivijalka liikkeen Blood Bowl liigat ovat kyllä vieneet paljon omasta vapaa-ajasta lähi kuukausina. Yllä näkyvät kaikki kolme tällä hetkellä käytössä olevaa tiimiä. Oikealla on Lizardman tiimini Xahutec Geckos, joka saavutti paikallisessa 10 hengen liigassa jaetun viimeisen sijan omassa lohkossaan kun vielä veryteltiin tämän pelin parissa. Keskellä on Pro Elf tiimini The Jaguars, jotka ovat tällä hetkellä 20 hengen liigassa oman lohkonsa kolmansina kolmella voitetulla pelillä, yhdellä tasapelillä ja yhdellä häviöllä. Vasemmalla taasen on Ogre tiimini Pro Bros, jotka pitelevät miltein häntäpäätä 20 hengen liigan toisessa lohkossa.

Pelaaminen näissä kahdessa liigassa on ollut erittäin ratkiriemukasta ja odottelen innolla kun noin kuukauden päästä pääsemme tämän jälkimmäisen liigan cup otteluihin, jossa jokainen matsi on voitettava tai kesäloma odottaa. Lizardmanit, jotka ovat nyt lomailemassa vitriinin hyllyllä on tehty aivan normaalisti Fantasy Battlen skink lootasta käyttämällä hyödyksi hieman bitsi boksin aarteita. Tämä oli budjetti ratkaisu ja tarkoitus olisi jossain vaiheessa hankkia näille Sauruksia ja Kroxigor avuksi. Haltiat ovat taasen Specialist Gamesin omia Pro Elf figuureja, joista itse tykkään paljon, maalattuna porukka on kunnioittamaan esikuvansa Jacksonville Jaguarsia. Ogre tiimi on ogrejen osalta myös Specialistin omia järkyttävän upeita yksilöitä, joiden maalaamisesta vastasi Suippokorvista tuttu ystäväni. Snotlingit kyseisessä tiimissä ovat sitten aivan normaalista Snotling blisteristä koottu rämäpää joukko.

Mutta näillä näkymin tulette kuulemaan näissä viikottaisissa päivityksissä Blood Bowlista paljon lisää. Joten eikuin vain kypärät päähän, nyrkkiraudat käsiin ja kentälle!

Warhammer 40k
Tällä saralla on tapahtunut myös vuodessa paljon, varsinkin omalle kohdalle. Chaos Space Marines saivat viime vuonna uuden Codexinsa ja samoin teki Tau tämän vuoden alkupuolella. Kaaos vaikka saikin paljon mielekkäämmän codexin kuin mitä viime kertainen oli on jäänyt tosin pelaamisessa paljon vähemmälle, koska Tau sai vihdoin pelikelpoisemman codexin ja jotenkin tylstyin siihen kun en saanut kaaosta toimimaan sellaisilla yksikkö valinnoilla jolla tykkäsin pelata. Mutta kuten yllä näkyy niin uusien kodeksien pohjalta on tullut kyllä hankintoja. 40k:n puolella olen myös aloittanut turnaus pelaamisen enemmän tai vähemmän. Olin tuossa taannoin Orivedellä Patrol turnauksessa, jossa sijoitun sinne viimeiseen kolmannekseen pelaajista. Tuon lämmittelyn jälkeen onkin tämän viikon lauantaina mielenkiintoista lähteä Reilukerho Grand Tournamenttiin mittaamaan osaamista ja se tulee varmasti olemaan pääaiheena ensiviikon viikkokatsauksessa. Myös vuosittaiseen maalauskilpailuu Beast Miniature of Porin tuli osallistuttua ja sen äänestys on vielä kesken. Tosin tämän vuotinen kuva saldo oli yhtä figuuria lukuun ottamatta aika vaisu. Lisäksi juuri reilu viikko takaperin pelasimme kaveriporukan kanssa ensimmäisen Apocalypse pelimme uusien sääntöjen johdolla. Aikomus on järjestää paikallisella Pelikaupalla promo pelinä Apocalypse peli, mutta siitä tietoa lisää lähempänä loppu vuotta. 40k tulee myös näkymään varmasti lähes viikottain blogissa erinäisten maalaus yritysten ja viikonloppu pelien muodossa.

Kirjoittajan fiilikset miettiessä kulunutta vuotta.
Videopelit
Tässä aiheessa en edes ala yrittämään päivittämään mitä kaikkea on tullut vuoden aikana pelattua. Pelejä on monia ja niihin käytetyt tunnit hajanaisia, mutta tulevaisuuden varalta voin sanoa että olen aikeissa tehdä aina pelaamistani peleistä jonkinlaista päivittelyä tänne bloginkin puolelle ja ehkä jotain arvostelun mallistakin.

Roolipelit
Tällä saralla on pitkän aikaa ollut melko hiljaista mutta juuri nyt olen aloittanut uuden peliporukan kanssa pelaamaan mielenkiintoista kampaniaa. Kampania sijoittuu Cheliaxiin ja ryhmässämme on jotain olentoa sisällään kantava Oraakkeli, pyhää verta omaava paladin ja oma hyvä tahtoinen varkaani. He taistelevat parantaakseen tuon kieroutuneen maan ruohonjuuri tasosta alkaen. Olen varma että tästä pelistä tulen vielä selittelemään pitkät tovit täällä bloginkin puolella.

Mutta eiköhän tuossa ole jo pääasialliset päivitykset mitä vuoden aikana on tapahtunut. Ensi viikolla sitten pääsemme maiskuttelemaan Reilukerho GT IV:n tuloksia ja aikaan saannoksia. Ensi viikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti