maanantai 16. syyskuuta 2013

Viikkokatsaus #7: Porin Pelikaupan 40K Turnaus

Porin Pelikaupan 40K Turnaus
Viime viikonloppuna saimme nauttia pitkästä aikaa paikallisesta 40K turnauksesta, jota ollaan odoteltu jo aikoja. Viikonloppu oli todella upea. Pelaamisessa oli tunnetta mukana ja fiilikset olivat oikein mukavat koko ajan vaikka hieman tappiotakin tuli koettua. Mutta käydään läpi nyt nopeasti kaikki matsit ja miten niissä kävi. Viime viikon postista pystyy kalastamaan oman listani.

The Greater Good will defeat any danger!
Ensimmäiselle kierrokselle parikseni oli arvottu Mika Kulmala ja hänen Tyranidinsa. Lista koostui melko simppelisti Tervigonista, kahdesta melko monipäisestä Hormagant ryhmästä ja ryhmästä Hive Guardeja. Lähdin hieman pelokkaana taisteluun, koska pelimuotona oli 3 objektiivin peli ja Tervigon saattaisi munia tarpeeksi Termagauntteja että en saisi näitä kaikkia tapettua ja voitettua objektiiveja. Tämä pelko kuitenkin laantui paljon kun Tervigon sulki säkkinsä heti ensimmäisellä vuorolla vaikka munikin melko ison ryhmän gauntteja kentälle. Matsi oli melko yksipuolinen, Tau ampui ja Nidejä kuoli. Hieman erikoisempi tapaus oli lähitaistelu Hive Guardejen ja yhden Riptiden välillä, mutta Mikan pienen virheen vuoksi tämän Hive Guardit olivat ilman Fearlessiään ja juuri silloin Riptide löi woundin sisään ja ajoi otukset pakoon. Napaten nuo vielä kiinni ja tappaen siihen paikkaan. Viidennellä vuorolla tosin vielä kuumotti aikalailla. Kentällä oli kolme erillistä gaunttia pitämässä kahta objektiivia ja minulla oli vain yksi objektiivi ja sen päälle First Blood ja Line Braker. Aivan hermostuneena minä päädyin heittämään pelin jatkumisesta noppaa ja onnekseni peli jatkui. Tämä mahdollisti puhdistus työn ja kun peli jatkui vielä seitsemännelle vuorolle niin lopulta kentällä ei ollut kuin yksi yksinäinen Hormagant pitämässä objektiivia. Peli siis 9-3 minulle.

Wraiths, oh how I hate you so.
Toinen kierros näytti vielä paljon pahemmalta. Vastapuolella pöytää omaan kaveriporukkaan kuuluva Antti "Porin Turnaushai" Ramstadius. Necronit eivät muuten näyttäneet pahalta, mutta kuusi Wraithia ja Destroyer Lord olivat todella iso pelon aiheuttaja. Pelin kaikki pienet nopan heitot menivät tässä pelissä vastaan. Antti sai aloituksen ja näin ollen oli jo valmiina Assaulttiin tokalla vuorolla. Riptidet yhdistivät tulen, mutta Wraithien 3+ Invu antoi vain yhden kaatuvan ja sitten alkoikin pelko lisääntyä. Assault julistettiin ja Riptidet yhdistivät Overwatchinsa, mutta ilman tulosta. Sitten Wraithien 6-7" assault etäisyys tuli mukavasti täytettyä Antin 8 heitosta Assault etäisyydeksi. Tässä kohtaa tiesin jo että ilman järkyttävää onnea en tulisi voittamaan. Hitaasti Wraithit repivät joukkojani palasiksi ja lopulta saldoni oli ennen Wipeouttia Wraithien tappo ja Destroyer Lordin vaurioittaminen. Tästä viikonlopun häviöni.

"Wubwubwubwubwub!" - Noise Predator
Sunnuntaina oli tiedossa matsi Kaaosta vastaan. Kyseessä oli yksi kolmesta kaikki pelinsä voittaneesta tyypistä, elikkä tässä oli selvästi paljon pelissä ainakin vastapuolella, koska voitto minusta olisi varmistanut hänet Top 2 sijoitukselle. Kyseessä oli Slaanesh teemainen gunline lista ja olin melko varma voitosta. Kotiobjektiivi kuulosti ihan kivalta, tarvisi vain saada toinen Fire Warrior ryhmä pysymään hengissä. Timo Hohkalan johtamat kaaokset kuitenkin pelästyttivät minut oikein pahan päiväisesti kun niin sulaminen kuin huonosti onnistuneet savet ekalla vuorolla tiputtivat toisen Riptiden kahteen woundiin. Kuitenkin noppani ryhdistäytyivät ja enpä sen jälkeen päästänyt sille Riptidelle yhtään woundia sisään. Peli oli melko selvää Taun ylivoimaista kestävyyttä ja pätevää ampumavoimaa vastaan Kaaoksen samaa ampumavoimaa, mutta selvästi heikompaa armeijaa vastaan. Kaaos alkoi huveta silmissä ja minun noppieni pelastettua niin monelta erinäiseltä woundilta Riptideni sain melkein pyyhittyä Kaaoksen pöydältä kun Timo totesi että oli turha jatkaa. Luovutus voitto siis.

For the Greater Good!
Ja näin ollen kaksi voittoa takana ja yksi häviö niin jäin odottamaan innolla palkintojen jakoa. Maalaus palkinto meni Jarkko Syrjälälle, jonka Space Wolfit olivat kyllä erittäin hyvän näköisiä, vaikka eivät turnauksessa oikeen menestyneetkään. Sitten sijoitukset kerrottiin. Ensimmäiseksi pääsi tietenkin Lassi Palomäki, joka ei hävinnyt yhtään otteluistaan. Toiselle sijalle jäi hänelle viimeisen pelin hävinnyt Antti Ramstadius ja allekirjoittanut kaappasi kolmannen sijan. Neljänneksi jäi viimeisen matsin vastustajani Timo Hohkala, vaikka olimme tasapisteissä. Tästä tuli saatua sitten pieni Games Workshop Tuotetuki palkinto ja pienen lahjakortin Pelikauppaan. Tästä oli sitten hyvä lähteä kotiin ja lähteä suunnittelemaan seuraavaa Turnausta varten, joka on varmaankin Reilukerho Grand Tournament V, jonka pitäisi olla jossain Marraskuun paikkeilla.


Top 3 pelaajat. Vasemmalta oikealle: Antti Ramstadius, Lassi Palomäki ja Tero Saarenmaa

Pro Bros getting the score!
Blood Bowlia tuli myös pelattua kaksi matsia viikon aikana. Kuten viime viikolla lupailin niin maanantaina pelasin ensin Princes(s) of Perfectioniä vastaan ja myöhemmin viikolla Lothern Phoenixejä vastaan. Molemmat Jalo Haltioita. Itse olin valmis menemään molempiin peleihin sillä mentaliteetilla että häviö tulee, mutta ainakin hakataan haltioita maihin. Noh ensimmäisessä pelissä tuntui olevan yhä mukana hyvä noppa tuuri ja se tosiaan näkyi. Haltioita alkoi lentämään ei niinkään injury boxiin, mutta Knockout boxi oli nopeasti täynnä. Tuosta pelistä irtosi 2-1 voitto Ogreille. Feeniksejä vastaan nopat olivat vähän normalisoituneet ja tuokin peli jäi kiikastamaan aika pienestä että se ei olisi ollut voitto Ogreille. Ensimmäisen puoliajan lopussa Ogreilla oli vielä pieni mahdollisuus Touchdowniin (Blitz kahdella nopalla ja 2+ tai 3+ Dodge riippuen Blitzin onnistumisesta), mutta Bone Head päätti että pallon kantaja ei Blitzaa vaan nakertaa palloa tyhmyydessään. Peli kuitenkin loppui 1-1 tasapeliin ja tästä on sitten hyvä jatkaa Ogrejen viimeiseen lohko vaiheen peliin Brienne Narwhalseja vastaan.


Pro Bros ja Princes(s) of Perfection kohtasivat laskevan auringon valossa.
Feeniksit kohdattiin sitten hieman keinotekoisemman valon alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti