maanantai 23. syyskuuta 2013

Viikkokatsaus #8: Pro Bros, taistelu neljännestä sijasta

Blood Bowl is all about the Dice
Blood Bowlia tuli taas pelailtua lauantaina ennen lautapeli sessiota kun tuli pelattua Ogre tiimini viimeinen lohko matsi hyvän ystäväni Furinjin johtamia salohaltioita vastaan. Ensin käytiin hyvä tapaisesti valmentajien välisellä lounaalla muuan ravintolassa syömässä ja tuon jälkeen suunnattiin kentälle ystävällisissä merkeissä. Ogret voittivat kolikon heiton ja aloittavat kiinni ottavana joukkueena ja haltiat saisivat valmistautua puolustamaan. Ogret alottavat ryminällä vaikka haltiat olivat selvästi lukeneet läpi Ogrejen hyökkäys kuvion ja laittaneet puolustuksensa täydellisiin asemiin. Ensimmäiseksi Jerry Rice lähti vauhdilla taklaamaan yhden vastustajan linja miehistä pois yhden etulinjan snotlingin luota, jotta snotling pääsisi hämäämään toista haltioiden linjamiestä Ogrejen jatko hyökkäyksiin. Rice taklasikin haltian kumoon mennen siitä sitten pitelemään vastustajan haltioita kiinni vasempaan laitaan. Tämän jälkeen Jim Brown pääsi näyttämään lihaksiaan. Ensin nyrkki puhui Snotlingia katsovalle haltialle heittäen tämän takaperin voltilla maahan puu miehjen taakse ja heti puumiehen toisella puolella Jimin toinen nyrkki veti jykevällä alakoukulla toista haltioiden linjamiestä leukaan samalla kun Lawrance Taylor oli astunut tämän varpaiden päälle päästämättä toista karkuun nyrkiltä. Etulinjan haltiat olivat nurin ja pelkkä haltioiden puumies Thornknee seisoi haltioiden puolustuksessa. Etulinjassa ollut snotling kuitenkin lähti avustamaan Ogreja huudellen rivouksia Thornkneelle ja vetäen tämän keskittymisen itseensä samalla kun Lawrence ja Jim yhdistivät voimansa ja kolauttivat suuren puun maahan. Haltioiden etu linja oli murrettu hetkessä. Samalla taka kentällä Walter Payton ja Barry Sanders varmistivat pallon noston ja lähtivät hitaasti hyökkäykseen. Sitten jatkui Ogrejen löylytys, kun uusin Ogre pelaaja joukkueessa Sammy Baugh nappasi Snotlingista kiinni ja heivasti murretun keskiviivan yli tuon pienen räkäläisen. Tämä oli tosin erittäin tarkkaan harkittu nimittäin taaempana kentällä ollut haltioiden Wardancer oli aivan ällistynyt kun pieni vihreä rääpäle lensikin yläpuolelta suoraan tämän naamaan. Helldar kaatui ruman näköisesti jalkansa päälle saaden polvensa paikoiltaan ja tämä haettiin nopeasti sivulinjoille. Snotlingkaan ei selviytynyt ihan kunnossa, mutta tämä jätettiin hyvään tapaan leppymään vaurioistaan kentällä. Tämä oli jo kauhea tilanne haltioiden valmentajan jo hyppien kiukusta sivulinjoilla samalla kun komensi joukkueen druidin auttamaan Helldaria jalkansa kanssa. Tosin haltioiden vaikeudet eivät jääneet siihen sillä yhden snotlingin alotteesta Lawrence ja Jim ja pari snotlingia hakkasivat puumiehes paralta tajunnan pihalle ja haltat joutuivat raahaamaan tuonkin vaihtopenkeille hieman selventymään.

Tältä tilanne näytti Ogrejen ensimmäisen vuoron päätteeksi
Ogret hyökkäävät
Ogrejen hyökkäys jatkui vahvana, kun niin Snotlingit kuin Ogret suojasivat tehokkaasti Sanderssiä, joka kuljetti palloa hitaasti kohti haltioiden omaa reunaa ja vähä lukuisina haltioilla ei ollut oiken vastaanlaittamista varsinkin kun joka vuoro tuntui että uusi haltia lähti murtuneen jalan tai käden kanssa sivulinjoille. Ja niinpä ensimmäisen puoliajan loppu puolella Ogret viimeistelivät pelin ensimmäisen touchdownin. Vähän vähemmässä olevat Ogre fanit hurrasivat kovaan ääneen, kun tiimin kovin tähti Barry Sanders kahden haltian ulos hakkaamisen jälkeen vei pallon kylmän rauhallisesti End Zonelle ja heitti sen täysillä maahan upottaen sen syvälle maahan niin että joutui kaivamaan sen sieltä pois, kun haltiat ja tuomari eivät saaneet sitä irti omin nokkineen. Haltiat lähtivät omalla vuorollaan tasoittamaan ja kentälle takaisin tullut Helldar sai hyvän syötön linjalla odottavalle Windarille, mutta tuo kompastui omiin jalkoihinsa väistellessään Ogrejen rivien välistä ja pilasi tasoitus mahdollisuuden haltioille. Tämän takia Ogret mielellään ympäröitsivät viimeiset haltiat yrittäen hakata näistä viimeisetkin ulos kentältä.

Haltioiden ekan puoliajan tasoitus yirtyksen alkuasetelmat

Haltioiden hyökkäys?
Toinen puoliaika oli käynnistymässä ja Thornknee oli vihdoin saatu ylös Ogrejen ystävällisen käsittelyn jäljiltä ja oli valmis menemään kentälle, tosin haltioilla ei kauhean montaa kynnelle kykenevää enää ollut. Tosin haltiat eivät olleet valmistautuneet Ogrejen vetoon heti aloitus potkussa. Samassa kun takakentällä Barry sai potkun lähtemään sivuilla olevat Ogret lähtivät saman tien liikkeelle. Ogret olivat aikeissa nalkittaa haltioiden nopean hyökkäyspelin heti. Walter lähti vasenta sivustaa suoraan potkun suuntaan, kun muut pelaajat ympäröitsivät linjalla olevat haltiat samalla kun toisessa reunassa Jerry taklasi yhtä haltiaa, mutta huonolla menestyksellä. Helldar hätääntyi ja lähti vauhdilla hakemaan palloa ja viskasi sen nopeasti Windarille, joka odotti viivalla palloa, tosin Helldar ei huomannut väliin tullutta Lawrencea, joka pysäytti pallon kehollaan napaten sen omiin kouriinsa. Ogre kannattajat revähtivät huutoon, kun Lawrence oli pysäyttänyt haltioiden yleensä niin napin tarkat heitot. Ogret ottivat tästä heti tilanteen haltuunsa nopea haltioiden tärveleminen ja Lawrence lähti kuljettamaan palloa eteenpäin ja koko tiimi jäi pidättelemään haltioita.

Liigan ensimmäinen Interception!
Tuuri kääntää suunnan
Ogreilla näytti olevan kaikki paikat varmaan maaliin Lawrencin johdolla käyvään vastahyökkäykseen, mutta Helldar oli erittäin vakuuttunut että tämä saisi korjattua oman mokansa syötössä pysäyttämällä yksin Ogrejen hyökkäyksen. Kolme kertaa tämä kävi yksin Lawrencen kimppuun kaksi kertaa kaataen tämän ja toisella kerralla se auttoi, kun haltioiden linjamies sai haettua pallon aivan reunaviivan tuntumasta ja heitettyä sen pitkällä syötöllä Helldarille, joka juoksi sen välittömästi maaliin. Tasoitus tapahtui aivan matsin loppu puolella ja haltiat saivat kiittää jumaliaan että Helldar onnistui epätoivoisessa yrityksessään. Ogret joutuivat tyytymään tasapeliin pallon saaminen näin lyhyessä ajassa toiseen päähän olisi todella vaikeaa ehkä, jopa mahdotonta. Niinpä matsin viimeiset minuutit olivat vain Ogrejen säntäilyä pakoon juoksevien haltioiden perässä ja lopulta pilli soi. Ogret katsahtivat tyhjää sairas huonettaan ja vain muutamaa mustelmoilla olevaa räkäläistään ja sen jälkeen haltioiden vaikeroivaa sairashuonetta todeten että voitto oli heidän. Kättelyn jälkeen Ogret toivottivat vastustajilleen onnea tuleviin pudotus peleihin ja lähtivät takaisin omille harjoitus kentille valmistautumaan tulevaan koitokseen.

Tilanne ennen Haltioiden toiseksiviimeistä vuoroa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti