maanantai 28. heinäkuuta 2014

Viikkokatsaus #51: Ropecon 2014!

Ropecon - Mordheimiä, Roolipelejä ja hauskan pitoa
Jeps eli kuten varoittelin olin osallistumassa Ropeconin tämän vuotiseen inkarnaatioon ja täytyy sanoa että on nyt todella hauska viikonloppu takana. Käyn nyt läpi ainakin muutaman mielenkiintoisen asian mitä Conissa tuli tehtyä, mutta nyt ensin kuva vähäisestä con-lootista, koska rahat ovat loppu jne. Mutta tuli yksi ilmainen ropekirja otettua ja sitten ostettua X-Wing Miniaturesiin nyt ensimmäinen alus.
Ropecon Loots!


Perjantai illan Mordheimiä
Viime Mordheim pelistä on ollut liian kauan säännöt olivat ihan hukassa, mutta olin valmistautunut kahdessa päivässä pelaamaan Witch Huntereilla. Porukkani ei tietenkään ollut viidellä sudella vahvistettu crossbow porukka, joka on oikeasti varmaan yksi pelottavammasta päästä listoja mitä Mordheimissä voisi tehdä, mutta lista oli pääasiassa vain huvittelu mielessä tehty lista, jossa kaksi Heavy Armouria ja Zealotteja miekoilla ja jousilla, koska figuja oli valmiina vähän ja valinnan vara suhteellisen pieni. Kapteenini siis piti päällään raskasta panssaria ja käytti aseinaan pistoolia, miekkaa ja puukkoa. Kolme noidan metsästäjää olivat kaikki eri varusteilla. Yhdellä sauva ja puukko, toisella keihäs ja kilpi ja kolmannella miekka ja buckler. Taistelija-Pappi oli varustettu myös raskaalla haarniskalla ja kahdenkäden vasaralla. Lisämiehinä oli kaksi zealottia yllä mainittujen jousien ja miekkojen kanssa ja viimeisenä porukassa Flagellant moukarin kanssa murjomassa vastustajia. Lisäksi otin mukaani Ogren bodyguardiksi että saan ostaa jotain porukkaan lisään ansaittavilla rahoilla.

Sigmar's Torch
Nelisen matsia sitä tuli pelattua koska pelaaja määrä jäi melko pieneksi. Ensimmäinen ottelu oli Sister of Sigmareita vastaan kaupungin viemäreissä. Ottelu oli hidas tempoinen. Flagellant yllätti vetämällä yhden sisterien henchmanin alas ja sitten vielä kolkaten näiden Augurin maihin. Sitten vielä kaadettiin siskojen matriarkka keihäällä, mutta koska Flagellant oli kaatunut ja samoin yksi noitametsästäjistä kapteeni totesi että vastustajan noidat oli jo kaadettu ja oli aika perääntyä. Häviö, koska eka matsin rout-testi tulos oli tupla kutonen. Noh Eipä siinä mitään sain rahat Ogrea varten ja palkkasin tämän mukaan ja jatkoin kohti seuraavaa matsia. Seuraavassa matsissa vastassa oli pieniporukka kääpiöitä. Kääpiöt olivat onneksi ottaneet osumia ottelussaan skaveneita vastaan, itse kun sain vain witch hunterista tyhmän. Jaoin joukkoni kahteen osaan ja jouduin jäämään odottamaan kääpiöiden hyökkäys joukkoa puolikkaalla odottaen että Ogre ja kapteeni pääsisivät paikalle. Kääpiöt joutuivat harmillisesti tyytymään epätoivoiseen taisteluun onnekkaita huntereita vastaan ja tämä antoi tarpeeksi aikaa siihen että pääsin piirittämään kääpiöt. Ogre löi yhden kääpiön alas, keihäs mies kaatoi toisen ja kapteeni viimeisteli kolmannen kääpiön, jolloin kääpiöt totesivat että pakeneminen olisi parempi kuin taistelun jatkaminen. Ensimmäinen voitto.

Burn the Witch!


Viiminen vastustaja oli skavenit. Porukka oli hyvin pelottavassa kunnossa kahdeksan BS 4 slingillä varustettua skavenia tuntui hyvin epäilyttävältä. Taistelu eteni hyvin oletetusti hitaalla häviöllä. Yritin saada vastustajan heittämään Rout heittoja, mutta viides rottamies ei meinannut kaatua ja loppujen lopuksi tästä ottelusta tuli täysi wipeout. Tässä kohtaa kääpiö ja Sisko pelaaja olivat luovuttaneet ja päätimme pelata vielä yhden pelin rottien kanssa. Tämä ottelu oli melko vaikea, koska kapteeni ja yksi metsästäjä olivat poissa, mutta ekan vuoron charge rottiin ja warrior-priestin Soulfiren käyttäminen oli erittäin kova tulos. Harmillisesti ensi vuoron linko sade kaatoi kaksi miestä minulta ja porukka lähti haneen ja kampanian pokaali meni rotta pelaajalle. Mutta kuten sanottu aivan mahtava oli päästä taas pelaamaan ja toivottavasti tämä auttaisi muitakin kaveriporukan jäseniä tekemään mordheimiä taas ja pelailtaisiin taas pitkästä aikaa.

Dread
Tässä oli varmaan roolipelipuolen isoin yllätys. Hyvin mielenkiintoisella idealla toimiva kauhuroolipeli systeemi. Pelasimme peliä hyvin Alien maisessa settingissä avaruusteemalla, mutta pääasiassa puhun tässä nyt pelisysteemistä. Pelissä siis noppien sijasta käytetään Jenga-tornia. Idea on että PJ voi vaatia pelaajaa vetämään tornista palasen, jos haluaa suorittaa jonkun teon, ellei pelaaja perustele syytä miksi hahmo osaisi sen ilman heiton tekoa (esim. mekaanikko uskottavammin osaa käynnistää perus tyyppisen generaattorin ilman vetoa) Homman idea on että jos kaadat tornin sinä et vain epäonnistu vaan kuolet tai ainakin hahmosi päätyy tilaan, josta et voi pelata. Coni pelinä tämä toimii tietenkin loistavasti koska voit jatkaa matkaa halutessasi hyvin vaikka hahmo kuolisi aikaisessa vaiheessa. Tämä toi hyvin mielenkiintoisen tilanteen, jossa joka kerta kun joutui vetämään tornista palasen oli aina se jännitys että selviääkö hahmo tästä eteenpäin. Hyvin mielenkiintoinen systeemi ja suosittelen siihen tutustumista täältä.

3:16
Toinen peli jota pelasin oli oman tutun PJ:n johtama 3:16, joka oli hyvin mukava kepeä peli. Teemana on olette maan supersotilaita ja teidän tehtävänne on etsiä alieneita ja tappaa ne. Hyvin humoristinen peli, jossa mukavan simppeli ja kiva pelimekaniikka. Puhuimme jo että pitäisi pelata sitä isompana kampaniana, mutta katsotaan nyt jos tästä kirjottaisi lisää sen merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti