maanantai 29. marraskuuta 2010

40K Sunnuntai takana...Tässä tulos

Elikkäs elikkäs. Sunnuntai alkupäivä joskus varmaan yhden aikaan päästiin alottelemaan aluksi pieni lämmittely ja Kardinaalin krapulan selvittely peli. Kaaos vastaan Orkit 500 pistettä, josta nyt en ajatellut mitään erikoisempia hurista mutta loppuihan se yllätykseksi Kaaoksen 1-0 voittoon objektiiveissa. Ja tuossa alla vielä siitä yksi valittu kuva.

Tältä se näytti kun kunnon rytinä alkoi kaaoksen rynnäköityä vasten örkkejä.


Ja tuossa vielä pikku extra Dredu vastaan Shoota ryhmä, joka ei pysty sitä satuttamaan.
Mutta siitä sitten itse päivän aiheeseen, joka oli neljän hengen peli erikois mapilla. Erikois mappi oli melko normaali kenttä, mutta sen jakoi kahtia voimakenttä, jonka pystyitte tarkastelemaan tuolta Furinjin blogin uumenista ja minun tuolla hieman alempana on posti josta löytyy linkki kyseiseen blogipostiin. Eli siis tässäkin pelissä neljä Objektiivia jokaisen joukkueen aloitus alueella yksi. Erikoisuutena meillä oli myös että kaikilla neljällä ei ollut samankokoiset joukkueet vaan Eldarit ja Orkit toivat 750 pisteen joukot kentälle. Eli ensin voisin esitellä vaikka armeijat ja samalla ennen esittelyä löytyy Armeijan alku deploymentista kuva.


Eli ensimmäisenä oma kaaokseni. Asettelu alussa oli tarkoitettu niin että oma Dreduni ei nähnyt omia joukkoja ja Fire Frenzyn sattuessa tämä ei näitä tulittaisi ainakaan ekalla vuorolla. Armeijani siis koostui näistä:
HQ valintana toimiva Kaaos Loordi
Elite valinnan paikkaa pitävä Kaaos Dreadnought
Trooppi valinnoissa taas kokonainen 10 pään ryhmä power fist Championilla ja kahdella liekinheittimellä
Toisen Troop valintana oli sitten oman pään objektiivia pitävä 5 hengen mariini ryhmä jossa yksi liekinheitin, mutta ei edes championia.Sitten toverini uljaat tai noh ei oikeastaan uljaat. Orkkeja oli jopa 750 pisteen edestä ja epäilen että Kardinaali joutuii vain taistelemaan sen takia että saisi kaikki mahtumaan puolikkaalle kentälle. Hänellä löytyi tälläistä:
HQ valintana joukkoa johti pyörällä kulkeva Warboss
Eliitti sotilaan virkaa toimitti 8 päinen Loota ryhmä
Trooppeina oli 30 henkinen Sulgga ryhmä power Klaw nobilla ja 20 shoota pojan ryhmä
Ja vielä tämänkin lisäksi siellä oli yhtenä Heavy Support valintana 3 Killa Kania


Sitten 750 pisteen eldarit jotka olivat kulmittain minuun nähden ja kaiken lisäksi voimakentän takana. Eldarit kärsivät kuten kuvasta näkyy pahasti maaston puutteesta. Johtajanaan heillä oli Furinji. Heidän joukkoonsa taas kuului:
HQ valinnassa oleva Farseer
Troop valinnassa oleva 10 hengen Dire Avenger ryhmä Wave Serpent aluksella
Trooppeihin myös sisältyi 3 liitopyörän ryhmä
Unohtamatta 10 Guardianin muodostamaa ryhmää
Fast Attackejä edusti 5 Warp Spiderin ryhmä
Ja lopuksi vielä Heavy Supporttina toimi Night Spinner


Vasta puolella taas lyymöttivät vihreän ruskeat Tyranidit joita ohjasi kämppikseni Defiler. Ja hänen listansahan näytti tämänlaiselta:
HQ valinnassa pelottava Tyranid Prime
Eliittien edustajana yksinäinen Zoantrophe
Trooppeja ensimmäisenä edusti kolmen Tyranid Warriorin ryhmä
Jota oli tukemassa 25 Hormagauntin ryhmä Trooppeina
Ja lopuksi Troop valintana oli 17 Termagaunttia jotka oli objektiivin pitäjinä tällä kertaa.


No niin jos päästäisiin vaikka itse taisteluun vihdoin kun saitte nuo kaikki luettua. Suosittelen Kahvin hakemista jos et sitä jo tehnyt. (Tosin kahvi on pahaa~~)


Orks 750 & Chaos Space Marines 500 versus Eldar 750 & Tyranids 500

O&C 1 turn
Elikkä ensimmäinen kierros lähtee käyntiin minun kaaokseni ja Kardinaalin örkkien johdosta. Noh isolta osin tämä on vain liikehdintää kohti vihollista, mutta teemme me nyt jotain sentään. Oma Dreduni laukaisee Plasma Kanuunansa kohti Tyranid warrioreita sulattaen yhden panssareita heikommiksi. Örkkien puolella Killa Kanit tulittavat raketeillaan Night Spinneriä, mutta eivät saa tuohon mitään aikaan, tosin kentän poikki ampuvat Lootat tuhoavat Wave Serpentin aseen.

E&T 1 turn
Nytten armeijat ovat jo selvästi lähempänä toisiaan, joten tapatumat alkavat. Zoantrophe avaa tulen ensimmäisenä, mutta tuon vahva Warp Lance ei juuri riitä Kaaoksen Dreadnoughtiin. Toisella puolella Warp Spiderit hyppivät liikkeelle ja tulittavat Killa Kaneja rikkoen yhden Kanin rokkit launchan. Eldarien lento pyörät jatkavat tästä tulittaen Kaneja, mutta aiheuttavat vain ongelmia yhdelle Kaneista ja vievät tämän ampumis option, mutta tämä Kani menetti juuri ampuma aseensa, joten örkki nauraa sisällä pomppiessaan ylösalas kanin tärinästä. Eldarien Guardianit antavat Scatter Lazer aseensa tulittaa ja tiputtavat yhden orkkien Loota ryhmästä. Eldarit jatkavat vain liikettään lähettäen Farseerinsa ja Dire Avengerit Wave Serpentillään lähemmäs avaten tulen Sluggia kohti kaataen kolme suuresta laumasta. Serpent pysähtyesään myös tuhosi jo vahingoittuneen örkin lopullisesti. Night Spinner tällä aikaa sai hyvin kerättyä tähtäys aikaa ja pian taivaalta tippui osuma sen aseista orkkien päälle tappaen 7 Slugga poikaa ja kahliten sekä Slugga pojat että Killa Kanit verkkoonsa. Tyranidit taas kiitävät kentän poikki ja rynnäköivät Mariinien kimppuun, jotka lymyävät orkki barrikaadien takana. Kaaos loordi aloittaa vastahyökkäyksen sivaltamalla yhden nidin pään irti ja mariinit jatkavat perässä kaataen yksi toisensa jälkeen ruskea panssarisia ötököitä. 11 Tyranidia kaatui mariini ryhmän puolustautumiseen tosin joukkueen Aspa jäi ikävästi barrikaadin taakse eikä yltänyt tovereihin, mutta repi barrikaadista palasia irti auttaen tulevia hetkiä. Hormat olivat vieläkin väkevässä kunnossa ja löivät takaisin kaataen yhden mariinin maahan, mutta seka sorrossa voitokkaat kaaoksen kätyrit teurastivat vielä yhdeksän nidiä lisää. Taistelun jäljiltä vain 4 alkuperäisestä 25 Hormagauntista oli pystyssä.


Hormagaunttien rynnäkkö, joka ei onnistunut aivan odotusten mukaan.

O&C 2 turn
Nytten jo pienempien armeijoiden puolella alkoi rytistä joten odotettavissa oli että pian alkaisi rytisemään kunnolla toisellakin puolella. Mutta kuitenkin vuoron ensimmäinen huomioitava asia oli Dredun hakeutuminen plutonium tynnyreiden suojaan, joka osottautui huonoksi ideaksi lopulta, ampuen kohti nidien Zoantrophea lävistäen tämän mielisuojan, mutta epäonnistuen tappamaan hirviön. Toisella puolella yksi Killa Kan jämähti pahasti kiinni Night Spinnerin verkkoihin repien itsensä palasiksi ja 4 sluggan kuollen myös verkon viipalointiin. Lootat avaavat vasta tulen Guardianeja vastaan tappaen monta urheaa Eldaria ajaen nämä pakenemaan kentältä ulos. Slugat eroavat Warbossista ja syöksyvät Dire Avengerien ja Farseerin perään, pomon taas kaasutellessa kohti Night Spinneriä. Warbossin moottorisahalla terästetty Power Klaw leikkasi Spinnerin palasiksi todella kiireellä jättäen vain ruhon maahan. Slugga ryhmä kärsi yhden pojan kuoleman mutta vastaavasti tappoi kaikki Dire Avengerit pakottaen Farseerin pakoon. Toisella puolella neljä viimeistä Hormagaunttia vievät yhden mariinin mukanaan ennen kuin mariinit lynkkaavat ne joukolla ja loikkivat takaisin barrikaadien suojiin lähestyvien Tyranid Warriorien ja Tyranid Primen takia.

E&T 2 turn
Kahden erittäin verisen vuoron jälkeen taistelu jatkuu. Farseer yhä uskoo perääntymisen olevan paras tapa ja jatkaa juoksuaan. Zoantrophe taas kostaa haavoittumisensa Dredulle tuhoten sen Warp Lancellaan ja samalla räjäyttäen huonoksi suojaksi osoittautuneet plutonium tynnyrit. Tyranid Warriorit avaavat ennen rynnäkköä tulen tappaen 2 mariinia heikentäen joukkiota ja syöksyen näiden kimpuun. Prime kaataa 4 mariinia vahvalla rynnäköllään mariinien kyeten vain aiheuttamaan yhden haavan yhteen tyranid warrioriin. Mariinit ottavat jalat alleen syöksyen kohti tovereitaan takanapäin.

O&C 3 turn
Orkkien ja kaaoksen vastaus tähän alkaa taas. Warboss syöksyy taas eteenpäin repien kaksi Eldarien lentopyörää alas jääden kilpailemaan viimeisen kanssa. Killa Kan taas yritti viimeistellä raketilla Wave Serpentin mutta ampui ohitse aluksesta. Kaaoksen objektiivia vahtinut viiden hengen ryhmä lähtevät uhkarohkeasti hyökkäämään. Ampuen kaikella suuria Tyranidien petoja ja syöksyen näitä vastaan kaataen haavoittuneen warriorin, mutta warriorit ja Prime vastaavat viemällä kaikki paitsi yksinäisen Flamer mariinin alas. Liekinheitinmies kuitenkaan ei luovuta ja aikoo taistella vielä jatkossakin.

E&T 3 turn
Eldarit ovat kaaoksessa ja Farseer lopulta ryhdistäytyy ja kääntyy ympäri loitsien epätoivoa örkkien päälle. Warp Spiderit tulittavat Slugga ryhmästä kaksi miestä alas samalla kun Warbossin Power Klaw repii viimeisen Eldar lentopyörän rikki. Toisella puolella Tyranid Prime repii liekinheitin mariinin kahtia jättäen vuotavan ruumiin maahan.

O&C 4 turn
Kaaoksen viimeiset kolme miestä tulittavat taakseen yrittäen kaataa takana olevia Tyranid Warrioreita, mutta turhaan. Orkit taas alkavat viimeistelemään Eldareita Lootien avatessa tule Wave Serpentiin ja tehden siitä reikäjuustoa. Shootat ja Pomo ampuvat kolme Warp Spideria alas Pomon kiitäen viimeisen kimpuun ja leikaten tämän poikki. Slugat rynnäköivät Farseerin luokse, mutta eivät saa tapettua tätä vaan tämä tappaa yhden pojan. Orkkien Killa Kan yrittää rikkoa yhtä voimakentän tolppaa onnistumatta siinä.

E&T 4 turn
Farseer viimeisellä yrityksellään vie yhden Slugga pojan mukanaan ja kuolee viimeisenä Eldarina kentällä. Tyranid warriorien aseet tulittavat pakenevien kaaos mariineiden selkään kaataen heidän liekinheitin miehensä. Rynnäkkö kahta jäljellä olevaa vastaan ei kuitenkaan lopu hyvin. Prime ja Lordi aloittavat kaksintaistelun loppuen siihen että Lordi viiltää haavan Primen haarniskojen läpi. Champion taas löi Power Fistinsä toisen Tyranid Warriorin läpi. Peräänantamattomana viimeinen Tyranid Warrior kärsi haavoja, koska ei perääntynyt.

O&C 5 turn
Lootat aloittavat ampumalla tohjoksi jo vahingoittuneen voimakenttätolpan. Tyranidien ja Kaaoksen viimeisessä taistelussa Prime viiltää kuoliaaksi Championin, kun kaaos loordi hoitaa vahingoittuneen Tyranid Warriorin pois tieltä jättäen kaksi johtajaa kaksintaisteluun.

(E)&T 5 turn
Zoantrophe huomaa Killa Kanin energia kentän heiketessä ja ampuu Warp Lancensa siitä läpi tuhoten Orkkien sotakoneen. Termagauntit myös avaavat tulensa kohti Warbossia aiheuttamatta kuitenkaan vahinkoa. Tyrand Primen ja Kaaos Loordin taistelu loppuu Loordin vahingoittaen melkein tappavasti Tyranid Primeä, mutta kaatuen kuolettavasti haavoittuneena maahan.

O&(C) 6 turn
Örkkien Warboss rämäyttää pyöränsä käyntiin ja onnekkaasti pääsee heikonnetusta energia suojasta läpi syöksyen aseet laulaen Termagauntien keskelle. Vaikka hän haavoittuukin niin hän vie ampumisellaan ja Power Klawillaan yhteensä 4 termaa alas.

(E)&T 6&7 turn O&(C) 7 turn
Loppu ajan aikana Orkkien Warboss repi 9 lisää Termoja palasiksi Power Klawillaan.

Taistelu päättyi Orkkien (Kaaos kuoli joten he eivät voita) voittoon 2-0


Että semmoista tällä kertaa. En nyt sen ihmeempiä tähän kirjoittele enää saitte varmasti hyvin aamukahvinne juotua. Nähdään ensikerralla.


PS. Kuvia on nyt syystä jos toisesta vähän niukasti, asiaa tutkitaan vielä, että voi lisääkin ilmestyä.  

2 kommenttia:

  1. Siellä ne suippokorvat kykkii. Ihan itkettää tuo oman armeijan aloituskuva. Mutta joo hiomista kaipaisi tuo scenaario, että se neljällä hengellä paremmin toimisi edes hupipeli viihdykkeenä. Ei silti eeppisiä hetkiähän oli nytkin.

    VastaaPoista
  2. Jees, oli se peli viihdyttävä. Ja tuollaisena pelipäivänä on kiva päästä kaikkien samalla kertaa pelikentälle. Killa kaneissa ei ole örkkejä sisällä, vaan grotteja. ;)

    VastaaPoista