sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Roolipelien puolella: Vampire the Requiem

No niin lupailin että Vampiren puolelta tulisi päivitystä ja niinhän sitten teen. Ja kyllä pelaan Vampire the Requiemia, en ole koskaan tutustunut vanhempaan Masqurade ajan WoD maailmaan, joten olen vain raitautunut tähän versioon. Noh kuitenkin...

Ensin voisi olla hyvä kun hyppäätte mukaan kesken kaiken kampaniaa selittää hieman perus premissejä joilla peli on aloitettu. Peliporukkana toimii minä, kämppikseni (Defiler) ja isoveljeni joka asuu naapuri rakennuksessa. Todetessamme että kaikki haluavat pelata ropeja, mutta ketään ei halua olla pelinjohtaja kehitimme seuraavanlaisen systeemin: Jokainen on vuorollaan PJ, mutta aina PJ:aa kokonaisuuden joka kestää yhdestä kolmeen pelikertaa ja silloin vaihdamme pelinjohtajaa. Meillä on myös aina vain kaksi pelaaja hahmoa liikkeessä tosin PJ on välillä joutunut pelauttamaan omaa hahmoaan NPC:nä hahmojen välisten suhteiden takia. Kuitenkin tämä ei ollut mikään ihanteellinen perusta ropettamiselle, mutta tähän mennessä se on toiminut melko hyvin. Myös yksi perus idea jonka asetimme oli että aloitamme Maailman sotien väliseltä ajalta (loppujen lopuksi valinta oli vuosi 1925) Euroopasta ja sitten toisen maailman sodan syttyessä hahmomme pakenevat kohti Yhdysvaltoja. Jotenka voitte ymmärtää että aikaa on jouduttu liikuttelemaan melko ripeästikkin. Teemme normaalisti niin että pelaamme yhden kierroksen (eli jokainen meistä pelauttaa oman kokonaisuutensa elikkä 3-9 pelikertaa yhteensä) jonka jälkeen tapahtuu jokusen vuoden aikahyppy. Tästä ajasta myös annamme yhdessä päätetty exp määrä, joka kuvastaa hahmojen oppimista tältä ajalta. Näin ollen olemme saaneet ajan kulumaan jopa 15 vuotta eteenpäin ja peli taidettiin tuossa jokunen viikko ennen koulujen alkua aloittaa. Nytten teillä on perus idea millaisilla ehdoilla aloimme pelaamaan, joten voin jatkaa eteenpäin.

Elikkä tällä pelikertaa teimme juuri hieman aika hyppyä lisää ja päädyimme vuoteen 1940 elikkä sota on jo lähtenyt käyntiin ja tarkoitus oli pelata kahden hahmomme Walterin ja Franzin (selitän hahmoista hieman lisää alempana) lähtö kaupungista, jona tähän asti on toiminut Unkarin Budapest. Noh tältä Pelikerralta ei paljon ole kerrottavaa koska suunnittelun puutteen ja huonon onnistumisen takia molemmat yritykset jämähtivät vähän lyhyiksi. Ensimmäisenä erikoisempana tapahtumana oli Walterin aloitteesta tehtävä poliisiasemaan murtautuminen etsien poliisien arkistoja. Walter halusi löytää sieltä paikan jossa hänen pelastamansa lapsi asuisi ja tarkastaisi että tämä oli kunnossa ennen lähtöään. Kerrottakoon että tuo poika oli nytten jo 14-vuotias, mutta Walterin tavatessaan vain kahdeksan vuotias. Tosin tämä epäonnistui aika pitkälti epäonnistuneen vartian kolkkauksen takia jolloin hälyytyskävi ja vaikka Walter (Gangrel klaanin jäsenenä) ovelasti piiloutui yhteen poliisi aseman roskapöntöistä muututtuaan haukaksi hän ei saanut poliiseja katoamaan ja päässyt hiippailemaan poliisilaitoksessa sen enempää. Tämän lisäksi toinen isompi tapahtuma oli erittäin tyhmä idea, joka onnekseen ei päättynyt huonosti vaikka itse tehtävä epäonnistuikin. Franz nimittäin ajatteli jättävänsä Prinssille jäähyväisiksi tyhjän "aarre"kammion tai ainakin kähveltää jotain itseään kiinnostavaa ennen lähtöä. Tämä kuitenkin hyvästä jengiläis harhautuksesta ja pienestä valehtelusta huolehtimatta epäonnistui koska kaksikko ei löytänyt mihin uusi (kyllä pelimme aikana tapahtui vallan vaihdos kaupungissa) prinssi oli tavarat piilottanut. Noh kuitenkin koska emme vieneet tavaraa toimeimme valheemme mukaan ja sanoimme jäähyväiset prinssille ja lähdimme pois. Walter sanoi myös hyvästit omaa metsäänsä suojelleille susille ulvoen viimeisen kerran näiden kanssa kuuta ennen kuin lähti pienessä autossa Franzin, tämän ghoul palvelijan ja oman ghoul haukkansa, Edwardin, kanssa kohti uusia seikkailuja. Tai ainakin toistaiseksi.

Eli semmoista sitten voisin hieman hahmoja selittää että tietäisitte vähän enemmänkin kuin nimet ja jotain pientä. Walter, joka on oma hahmoni, on gangrel klaaniin kuuluva vampyyri, joka vihaa vampyyrejä. Alunperin Britti aatelinen joka käytti elämänsä päivät sammahtavassa aatelisperheessä metsästystä harrastaen. Hän oli juuri ennen ensimmäistä maailmansotaa metsästysmatkalla Unkarissa ja jäi sodan takia loukkuun sinne. Onnekseen hänen Unkarilaiset ystävänsä tarjosivat hänelle edes metsästysmökin asuttavaksi, koska sodan takia britti olisi voinut joutua ongelmiin. Walter selvisi sodan yli, mutta ei paljon sodan jälkeen hän kohtasi yhden elämänsä pelottavimmista hetkistä. Hän kohtasi täydellisessä raivossa olevan ihmissuden ja vaikka yritti epätoivoisesti taistella vastaan hän makasi pian lähes kuolleen maassa ihmissuden jatkaen matkaansa muualle. Tämä oli kuitenkin herättänyt erään Gangrelin mielenkiinnon ihmiseen joka oli selvinnyt taistelusta ihmissuden kanssa. Gangrel teki tästä itselleen Ghoulin ja jokunen vuosi myöhemmin täysi verisen vampyyrin, tosin Walterin vampyyri inho aiheutti suuren pettymyksen hänen Siressään ja näin Sire jätti tämän omine nokkineen. Walter on vampyyri vuosiensa aikana sulkenut itsensä melko hyvin kaikista ihmiskontakteista vain ollen välillä yhtään missään väleissä vampyyrien kanssa pääasiassa vieraillen Lancea Sanctumin messuilla Anglikaanisen uskonnollisen näkemyksensä vuoksi. Kuitenkin ajan myötä hän teki tekoja jotka eivät olleet aina oikein ja hänen mielensä alkoi pikku hiljaa kärsiä. Viimeinen tikki tähän tuli siitä kun hän yrittäessään yllä mainittua lasta suojella Fae otukselta (tuttuja Changeling kirjoista) Hän matkasi Hedge nimiseen paikkaan ja siellä kävi kauppaa omalla inhimillisyydellään saadakseen tapettua tuon Morrigan nimisen Fae otuksen. Sieltä hän sai käyttöönsä Hedgin piikkipuskista tehdyn jousen ja muutama kylmärauta nuolta jotka olivat kuin myrrkyä Fae olennoille. Hän kohtasi tuon otuksen taistelussa ja voitti, mutta hän oli menettänyt näin paljon inhimillisyyttään. Hänen tunteensa alkoivat kadota yksi kerrallaan ja vain oikeudentaju jäisi jäljelle. Ajan myötä hänen mielensä syöpyisi lisää ja lopulta hän olisi kävelevä oikeudenjakaja joka ei varmaankaan ymmärtäisi mikä ero on karkin varastamisessa ja tappamisessa, molemmat olivat rikoksia ja täten tuomio on kuolema. Noh nytten mielensä vahingoittanut vampyyri matkaa kohti Yhdysvaltoja, joten kuulette varmaan mitä hänen tarinansa tuovat eteen.

Sitten voisin vielä tuosta Franz hahmosta kertoa, jota muuten Defiler, eli kämppikseni, pelaa tuossa pelissä. En nyt ala pikkuseikkoihin pureutua niin paljon kuin Walterilla (pääasiassa koska ei ole oma hahmoni), mutta sanottakoon että hän on Saksalainen syntyperältään. Erittäin hyvä lääkäri ja päätyi Unkariin sodan loputtua, jolloin oli saksan armeijan palveluksessa ollut ja jäänyt Unkariin. Hän perusti jonkinlaisen Puoskari/lääkäri paikan itselleen ja myöhemmin hänet muutettiin Nosferatu klaanin vampyyriksi, joka on tietenkin tuonut omia ongelmiaan. Mutta hahmo on huvittavaa lisää pelikerroilla ja hänen lääketiteellinen taitonsa on erittäin hyödyllinen.

Mutta eiköhän siinä ole teille luettavaa tarpeeksi. Tänään onkin tiedossa figuilua, joten siitä ehkä lisää ensi päivityksessä katson jos saisin ne lupaamani Green Shadow avaruusalus laivaston kuvatkin tänne jossain kohtaa. Lukemisiin o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti