maanantai 22. marraskuuta 2010

Heti alkuun ongelmia: Tyhmyys

Jooh tässä tuli jo eilen kovasti lupailtua että maalaan 500 pisteen kaamos joukkueen loppuun ja naksauttelen niistä kuvia ja laitan tänne, olisi varmaan pitänyt muistaa että mun kameran lataus (ja samalla koneen liitäntä johto) on hukassa jossain päin tätä huonetta ja epäilen erittäin vahvasti että en löydä sitä lähi aikoina vaikka aattelin yrittää sitä taas paikantaa. Että tämmöistä ongelmia heti alkuun.

Oli kyllä mielenkiintoista istuskeli tuossa maalailemassa ja sitten mietti että missä niitä kuvia saisi parhaiten otettua ja sitten yhtäkkiä iskee mieleen että enhän mä mitään kuvia saa otettua. Mutta laitetaanpa kuitenkin jotain vähän edes alkuperäiseen aiheeseen liittyvää nimittäin kyseisen 500 pisteen lista ja vähän fluffia jota tuolle joukkueelle on kehiteltynä. Eli pitemmittä puheitta:

Green Shadows Chaos Space Marines 500 points

HQ
Chaos Lord Spatha
Kolmanneksi korkein arvoisin Green Shadows petturi chapterin nokkimis järjestyksessä. Vanha taitava soturi joka käyttää Green Shadowin perustajan ja nykyisen Demoni Prinssin tekemää miekkaa, joka kantaa nimeä Umbra's Will viitaten itse Demoni Prinssi Umbraan. Miekka viilätessään vihollisia vapauttaa Demoni Prinssin demonista voimaa ulos joka yrittää viedä viillon uhrin tovereita tämän mukana warpiin.
Base 90pts
Deamon Weapon 40 pts
Twin-Linked Bolter 5pts
=135pts

Elites
Chaos Dreadnought Aries
Aries oli ennen Green Shadowien petturuutta joukkojen Raskaskaluston johtaja, mutta hänen mielensä alkaessa oikkuilla johtoasema siirtyi Cancer nimiselle Defilerille. Aries on yksi Green Shadowien 5 vanhimmasta ja ensimmäisistä jäsenistä.
Base 90pts
Twin-Linked Lascannon 35pts
Built-In Flamer 5pts
=130pts

Troops
Chaos Space Marines Squad Primus Profero
Ensimmäisen kompanian ensimmäinen rynnäkkö joukko. Joskus liikkuu vajaa miehitettynä helpomman solluttautumisen takia, mutta normaalisti 10 henkinen.
5 Mariinia 60pts
1 Aspiring Champion 30pts
1 Plasma Gun 15pts
1 Power Fist 25pts
=145pts


Chaos Space Marines Squad Secundus Profero
Ensimmäisen kompanian toinen rynnäkkö joukko. Joskus liikkuu vajaa miehitettynä helpomman solluttautumisen takia, mutta normaalisti 10 henkinen.
5 Mariinia 60pts
1 Plasma Gun 15pts
=90pts

Modeleita: 12 + 1 vehicle
Woundeja: 14
Pisteitä: 500

Että semmonen pieni porukka siinä.

3 kommenttia:

 1. Kommentoin nyt ihan geneerisesti, enkä puuttuen mihinkään informaatioon perustuen mitä sinulla on figuureina tai varusteoptioina napeissasi tai fluffivalintoihin.

  Daemon Weapon on toki kova, mutta 40 pistettä siitä on kova pala 500 pisteessä. Power weapon + Bolt pistol kombo on kuitenkin vain sen 15p. Eritoten TL-boltterilla heittäisin vesilintua. Maksat 5 pistettä rapid fire vehkeestä joka sinulla on kannossa modelilla joka pyrkii todennäköisesti juosten koko ajan lähäriin ja kun on pääsemässä sinne, et varmasti halua rapid fire-statuksen takia ampua viimeiselläkään vuorolla. Ottaisin tankkien varalle vielä melta bombit lordille, koska koskaan ei tiedä mihin tilanteesen IC voi eksyä, ja silloin harmittaa, jossei ole kykyä läpäistä kunnolla panssaria tilaisuuden tullen.

  Myös Dreadnoughtin kokoonpanoa pohtisin. TL autocannon tai plasmacannon ovat varteen otettavia vaihtoehtoja varsinkin näissä pienissä pisteissä, kun 12+AV:ta tuskin on hirveästi odotettavissa. Heavy flamer on tietenkin törky halpa, joten sen ottaminen ei hirveästi maksa. Mutta tarkastelisin silti, että onko se twin-linked bolter oikeasti niin huono. Jos otetaan huomioon dredun liikkuvuus ja mikäli sillä on tarkoitus ampua vihollista kohti samalla liikkuen lähäriin pikku hiljaa, myös pidemmälle yltävä twin-boltteri voi olla hyödyllinen h. flamerin sijaan. Saat kuitenkin dredun tapauksessa liikkua ja ampua twin-linkattuna kerran 24" päähän tai tuplana 12" päähän. Tämä voi olla myös monessa tapauksessa hyödyllisempi kun arvaamaton fire frenzy tulee kuvioihin milloin vain.

  VastaaPoista
 2. Piti vielä tuota toista CSM ryhmää kommentoida sen verran että sinulla on power fisti ja plasmagun samassa ryhmässä. Aiheuttavat keskenään samassa ryhmässä hankaluuksia käytettävyydelle. Flamer tai Meltagun hyödyllisempi fisti aspan kera.

  VastaaPoista
 3. Jees tässä nyt tosi monta hyvää pointtia pelilliseltä puolelta. Joten pureudumpa niihin edes pikkusen. Deamon Weapon aika pitkälti pelkkä fluffikkuus juttu todellakin 40 pistettä (power weaponiin verrattuna kaksi mariinia kalliimpi) on aivan liikaa näin pienessä pelissä. Twin-Linkattu Bolter noh täytyy sanoa että itselle se oli enemmänkin juuri tätä 5 ylimäärä pisteen tappamista muistaakseni aluksi ja jotenkin bolt Pistol tuntuu deamon weaponin vierellä lelulta. Tietty tässä taas kyse omasta henk. koht mielipiteestä, mutta jos pelaaminen olisi pelkästään voitosta kiinni minulle niin tuo TL Bolter lähtisi lentämään ja äkkiä. Dreadnought oli myös enemmän semmonen fiilis pohjanen päätös rakastan walkerien ideaa erittäin paljon ja mikäs sen hauskempaa kuin pieni hulluksi mennyt häröpallo sinne kentälle. Lascannonista tosiaan puhetta tässä ollut, mutta itseäni pohdituttaa tässä juuri alukset, jotka menevät mukavammin tuolla linkatulla Lascannonilla vaikka Plasma Cannon että linkattu Autocannonkin 500 pystyisivät siihen. Mutta huomioiden pisto erot jolla ei välttämättä enempää kuin 1 mariini pelasteta en ole nähnyt tarpeeksi vaihtaa asetta, mutta sanotaan näin että tämän aseistus on vielä mietinnän alla. Flameri on kyllä on taas sellainen mistä pidän itse pelillisestikkin paremmin. Bolter antaa kantomatkaa, mutta varsinkin nykyisellä Lascannonilla kohde harvemmin on yhteen sopiva pitkällä matkalla ja kun assault kohdetta ampuu yltää se Flamer samaan aikaan.

  Tämä Plasmagun asia voisi kyllä mennä tällä hetkellä mietintä myssyyn. On hyvä huomio että Flamer tai Meltagun (Flameriä suosisin varmaan itse) voisi olla parempi vaihtoehto lähikseen yrittävälle ryhmälle. Plasma Gun tuli kait omasta henkilö kohtaisesta preferenssistä kyseiseen aseeseen. Mutta jos tässä vaikka pyörittelisi vähän ideaa pään sisällä. Ehkä jopa siitä Flameriin vaihdoksesta ja Dreadnoughtin Autocannon vaihtoehdosta voisi vaikka yhden mariinin saada lisää. Kuitenkin noita normi Mariineita on vielä hyvä määrä tekemättä ja kyllä noita Special Weaponeita siellä hyörii.

  Plasma Cannon on epätodennäköinen valinta Dredun aseeksi yksinkertaisesti siitä syystä että minun tarvisi sellainen buildata sille, koska GW:n ihanaisessa paketissa ei sellaista tullut.

  Mutta kiitosta kommentista. Mietintä myssy vaan päähän ja harkitsemaan muutoksia.

  VastaaPoista